Σχετικά με εμάς

Ένα αφιέρωμα στην εξαιρετική δεξιοτεχνία, στην αυθεντική ελληνική κατασκευή.

Ήταν ένα εξαιρετικό ταξίδι. Και το καλύτερο είναι ότι η ιστορία βελτιώνεται συνεχώς.

Η ιστορία της Azalia εκτείνεται σε πάνω από 40 χρόνια και 3 γενιές. Από το ταπεινό εργαστήριό μας τη δεκαετία του '70 στη σημερινή ολοένα αυξανόμενη οικογένεια εκλεκτών μπουτίκ κοσμημάτων στο κέντρο της Αθήνας. 

Από το 2019, είμαστε AZÂLIA Jewels.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Για περισσότερες από 2 γενιές, η Azalia Jewels έχει χτίσει μια απαράμιλλη φήμη
για ποιότητα υπηρεσιών, εξειδίκευση και φιλοξενία.
 

Τα Πρώτα Βήματα.

Ο Κωνσταντίνος Κριτσέλης ανέλαβε την επιχείρηση από τον πατέρα του, αυτοδίδακτο κοσμηματοπώλη εκείνη την εποχή, δημιουργώντας μια εταιρεία για να κατασκευάζει και να πωλεί κυρίως στο λιανικό εμπόριο.

1970

Η επιθυμία του να δημιουργήσει μοναδικά κοσμήματα υψηλής ποιότητας σε συνδυασμό με την αγάπη του για τον ελληνικό πολιτισμό και τα αρχαία κοσμήματα οδήγησαν στον επανασχεδιασμό και τη δημιουργία αναπαραγωγών αρχαίων ελληνικών κοσμημάτων.

1979

Ο Κωνσταντίνος ίδρυσε το δικό του κατάστημα στην οδό Πανδρόσου στην Αθήνα, ακριβώς εκεί που έπρεπε, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη. Το πρώτο κατάστημα με το όνομα “Takis Jewelers” Τιμώντας τον πατέρα του Κωνσταντίνου.

Η δεκαετία του '80

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα εμπειρία του αλλά και την ιδέα ότι ήρθε η ώρα να κάνει πιο φορητά και απολαυστικά κοσμήματα διαφορετικά από αυτά που έφτιαχναν μέχρι τώρα, ο Κωνσταντίνος άρχισε να δημιουργεί νέα κομμάτια σύμφωνα με τις τάσεις της μόδας για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πελατών του αλλά πάντα φτιαγμένα από τις παραδοσιακές τεχνικές.

Στο δρόμο

Με αυτόν τον τρόπο, με τη ζωηρή του φαντασία και την ανάγκη να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες και τα όνειρά του, ο Κωνσταντίνος φέρνει στο σκάφος τους καλύτερους χρυσοχόους με τη μοναδική τους δουλειά και την απαράμιλλη δεξιοτεχνία τους. Λίγα χρόνια αργότερα εδραιώθηκε στον κλάδο των κοσμημάτων και τα μοναδικά του κομμάτια που φορέθηκαν από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

1990

Το κατάστημα της Αθήνας ανθεί. Το Takis Jewelry επεκτείνεται για να περιλαμβάνει μια τεράστια ποικιλία κοσμημάτων. Η εξέχουσα θέση και η φήμη επιτρέπουν στον Κωνσταντίνο να αρχίσει να μεταφέρει γνωστές μάρκες στο κατάστημά του.

2000

Έχοντας επιτύχει πολλά ορόσημα στο ταξίδι του, ο καταξιωμένος πλέον κοσμηματοπώλης ένιωσε την ανάγκη να προσφέρει στους πιστούς πελάτες του μια φρέσκια εμπειρία αγορών. Η Takis Jewelry ανακαινίζεται μαζικά και γίνεται γρήγορα μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μπουτίκ κοσμημάτων στην Αθήνα. 

azalia

Προχωρώντας μπροστά

Η άριστη ποιότητα και η τεράστια ποικιλία των σχεδίων του καθώς και η σωστή διαχείριση της εταιρείας, έφεραν σύντομα αποτελέσματα, καθώς ταυτόχρονα η ανακαίνιση του περιβάλλοντος πώλησης έγινε απαραίτητη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Ένα λαμπρό μέλλον

Στο δρόμο του για να πετύχει αυτά τα όνειρά του, ο Πάνος σκοντάφτει στον κόσμο του κοσμήματος, όπου βρίσκει το μεγάλο του πάθος και νιώθει σαν στο σπίτι του. Εστιασμένος στην εξαιρετική ποιότητα και την λεπτή αισθητική, ονειρεύεται πέτρες απαράμιλλης λάμψης, δουλεμένες και δεμένες με τους πιο μοναδικούς τρόπους για να προκαλούν μόνο κομψότητα. Με τη ζωηρή φαντασία του να τρέχει, πρέπει να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του και στο εξής φέρνει στο σκάφος τους καλύτερους χρυσοχόους με τα μοναδικά τους χέρια και την κορυφαία δεξιοτεχνία τους.

Σχεδόν πενήντα χρόνια αργότερα η ιστορία συνεχίζεται με κάποιο επιπλέον πάθος και αγάπη και γεμάτη φιλοδοξίες να διατηρήσει αυτό το όμορφο όνειρο.

Πάνος Κ. Κριτσέλης

Νέο αίμα

Πάνος Κριτσέλης, Κωνσταντίνος ο μεγαλύτερος γιος είναι περίεργος για τον κλάδο των κοσμημάτων.

Το πάθος του μεγαλώνει καθώς περνά χρόνο στο εργαστήριο μαθαίνοντας ό,τι μπορεί για το κόσμημα. Ο Πάνος ταξιδεύει με τον πατέρα του στην Ιταλία, τη Βιτσέντζα για να αγοράσει εμπορεύματα και να γνωρίσει τους χαρακτήρες που κατοικούσαν στην ακμάζουσα βιομηχανία κοσμημάτων.

Το 2009 και αφού τελείωσε τις σπουδές του στο μάρκετινγκ, ο Πάνος ξεκίνησε το ταξίδι του στον χώρο του κοσμήματος εντάχθηκε στην επιχείρηση του πατέρα του.

Από την αρχή ο ισχυρός Πάνος δείχνει το ταλέντο του και το 2010 αποφάσισε να σπουδάσει σχέδιο κοσμήματος στη Φλωρεντία. Έτσι γεννήθηκε η αγάπη του για την τέχνη και τη δημιουργία.

Το πάθος και το όραμά του ακολουθούν τον δρόμο της οικογενειακής του παράδοσης και ο Πάνος γίνεται κοσμηματοπώλης με εξειδίκευση στο design.

Τα κοσμήματα φυλάσσονται πολύτιμα, περνούν από γενιά σε γενιά, δίνονται σε φίλους. Αγοράστηκε και πουλήθηκε, χάθηκε και βρέθηκε, ξεχάστηκε και ανακαλύφθηκε ξανά, επανατοποθετήθηκε και επανασχεδιάστηκε - μια διαρκώς εξελισσόμενη αφήγηση.

Family Pic azalia